Babamigurumi, minden, ami gurumi

Babamigurumi

Horgolási minta

Avagy angol vagy magyar?

2015. február 13. - B.u.c.a.

Valentin nap és farsang közeledtével megszaporodnak a célirányos horgolások száma. Nyilván eme neves ünnepekkor rendszerint a szívecskés, szájacskás minták dominálnak, a farsangi horgolt ötletek száma végeláthatatlan. 

Az ember fejében megszületik a döntés, hogy MIT! Ha rutinos, kellő minta, vagy épp csak a megfelelő minta ismeretével is rendelkezik, akkor már uccu neki, gyerekjáték az egész. De ha nem... nem elég tapasztalt... nem elég kreatív... azt sem tudja, honnan induljon el.. akkor jön a következő lépés, a HONNAN!

Gondolom nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, az emberek többsége ilyenkor ad1: google keresőben próbál rátalálni az áhított mintára, ad2: leszűkíti a keresését a craftsy, etsy, jó hangzású ciccegős honlapokra. Persze, pinterest, ki ne maradjon! És akkor el is érkeztünk a fő gondolathoz, a HOGYAN-hoz?!

Nyilván a fentebb említett helyek túlnyomó (!!) részt angol nyelvű leírásokat tartalmaznak. Tényleg, te ismered őket? Mond neked bármit is a dc, trc, sc2tog és egyéb rövidítések? És az, hogy rövid pálca, két rövid pálca egy szembe, kezdőkör? Mond neked valamit? Nyilván igen, hisz olvasod ezeket a sorokat, feltételezem tudsz horgolni is, vagy legalább is találkoztál vele. De melyik mond többet? Vajon hányan tudnának lehorgolni egy mintát adott magyar nyelvű leírás alapján? Idősebb, falubéli emberek nem számítanak :) 

Hányan dolgozhatnak magyar nyelvű leírás alapján? És hányan angolul? És németül? Francia? Japán? 

Mennyire érdekes! Vajon valaha valaki készített ilyen jellegű felmérést? Vajon fognak egyáltalán? Vajon...

Üdv,

Pamutfej

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babamigurumi.blog.hu/api/trackback/id/tr437161727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása